Hoe groot is je aura

Hoe groot is je aura?

Je aura is een dynamisch energieveld wat je “uitstraling” weergeeft, en wat veel informatie in zich draagt. Voor sommige mensen een mystiek of vaag begrip. Maar iedereen heeft het wel eens over “de uitstraling” van een persoon. Je hebt het dan dus over de aura.

Het is je energieveld, de ruimte om je heen. Het is de energie die anderen vaak ook van je oppikken (bewust dan wel onbewust). In de opleiding doen we verschillende oefeningen in het ervaren en waarnemen van aura’s door deze bewust groter en kleiner te maken. Heel praktisch, weinig vaags aan. Er komt dan vaak de vraag of het goed is om een groot of juist een klein aura te hebben. In wezen maakt het niet zoveel uit hoe groot je aura is. Veel interessanter is: Heb jij je ruimte/aura daadwerkelijk in eigendom?

Groot of Klein?

AuraEen (heel) grote aura kan maken dat je erg makkelijk andere mensen en energieën in je ruimte meeneemt. Veel sneller van alles oppikt. Je denkt dan misschien veel ruimte te hebben, maar wordt continu “weggetrokken” door allerlei gebeurtenissen om je heen. Je hebt dan in wezen veel energie te processen die helemaal niet van jou is.

Een (tijdelijk) kleine aura kan dus juist ook heel fijn zijn. Denk bijvoorbeeld aan het reizen in een volle metro of trein. Het kan dan heel aangenaam zijn om je ruimte compact te houden. Wat vervolgens niets zegt over de ruimte die jij daadwerkelijk hebt in jouw leven. Beetje helder?

Wat doe jij met je ruimte?

Hoe groot is je auraJe aura is een dynamisch geheel, het is een bewegende energie die ook nog vaak van vorm verandert. Het ideaalbeeld van een prachtige ronde bol zoals je dat soms in boeken ziet kun je wat mij betreft laten gaan. Aan het begin van de Healingopleiding gaan deelnemers bij elkaar de aura waarnemen en letterlijk voelen. Heel bijzonder om te doen. En dan zie je al snel dat iedere aura uniek is. Van vorm en van dynamiek. En daar zit geen goed of fout aan.

Het is veel meer een bewustworden van je ruimte. Wat doe jij met je ruimte? Wat neem je daarin waar? Maak je die makkelijk klein of juist groot? Vanuit welke richting ben je makkelijk benaderbaar, en welke niet? Waar zit je alertheid? Enz. Met dit bewustzijn kun jij vervolgens kiezen hoe jij het daadwerkelijk wilt hebben. En wat daar voor nodig is.

Gecentreerd in je ruimte

AuraAls je heel veel bezig bent om je aura groot te maken, en vervolgens de “grenzen” van je ruimte aan het bewaken bent: Wie zit er dan in het centrum van jouw ruimte?

In mijn readings zie ik regelmatig dat mensen zó druk bezig zijn met het bewaken van (de grens van) hun ruimte dat ze vergeten om die zelf in eigendom nemen. Oftewel niet meer gecentreerd aanwezig zijn.

Laat ik je het volgende voorbeeld geven: Stel dat je op je stoel zit, midden in de kamer, dát is jouw plek. Als je dan vervolgens rond gaat lopen om iedereen op afstand te houden van jóuw plek (stoel), kan het zomaar zijn dat er al lang iemand anders op jouw stoel is gaan zitten. Oftewel, je hebt je ruimte opgegeven.

Contact houden met je “verticale lijn”

Belangrijker dan hoe groot je aura is, is of je ruimte ook echt van jou is: Ben jij gecentreerd in je ruimte aanwezig. En houd je contact met je “verticale lijn”: De lijn van je bron/helder weten (boven je kruin) door je lichaam en chakra’s naar het middelpunt van de aarde. Dit gaat over bewust-ZIJN.

In meditatie 16, 17 en 18 uit de serie “21 Helende ChakraMeditaties” oefen je jezelf in het helder krijgen van deze lijn, en hierin gecentreerd aanwezig te blijven. Vanuit gemak en plezier, zonder verkramping (denk even aan het voorbeeld van de stoel hierboven, zodra je in verkramping gaat verlies je eigendom over je ruimte).

Als je in contact bent met je verticale energiestroom, en die helder weet te houden, ben je vanuit bewust-Zijn aanwezig. En kun je makkelijk “spelen” met de grootte van je aura, die daarbij helemaal van jou is.

Vermenging

Hoe groot is je auraAls je dan zo bewust speelt en experimenteert met de grootte van je aura zul je regelmatig ervaren dat je energie van anderen oppikt dan wel hebt opgepikt. Niets mis mee. Dat doe je namelijk sowieso altijd al en dat is het “spel” wat we hier op aarde spelen. Uitwisselen, (onderbewuste) communicatie, ervaren, enz.

Er vindt continu uitwisseling en vermenging plaats. Het essentiële verschil is nu echter dat je bewustzijn hebt over je ruimte.

Door te centreren kun je kijken en kiezen wat je met deze opgepikte energie/informatie wilt. Dat is helemaal aan jou.

Spelen en ervaren

Dit is echt iets om zelf mee te spelen en hierin te ervaren. Maak op verschillende plekken je aura eens groter en kleiner. Gaat dit makkelijk, moeilijk? Ervaar je weerstand of plezier? Wat gebeurt er? Herken je dit, is je aura meestal groot, of klein? Wat vind je aangenaam in verschillende situaties, op verschillende plekken. Enz.

Houd het licht en speels, en zie het als een inspirerende ontdekkingstocht in jóuw wijze van Zijn.

Wil je dit zelf eens echt ervaren hoe dit werkt? En hoe een ander dat ook echt kan voelen? En ook hoe jij dit zelf heel goed (onbewust) oppikt van een ander? Doe dan mee met de workshop Diepzielduiken®. Je gaat daarin op dezelfde speelse wijze veel helderheid krijgen hoe dat bij jou werkt.

Wellicht tot ziens!

Warme groet,
Hans van den Boomen

Deel dit via:

comments title

  1. Ik merk voornamelijk heel vaak dat op de dansvloer mensen energieën heel goed oppikken. Begin je in het midden van een groepje dat niet beweegt te dansen.. komt langzaam iedereen op gang en deel je die energie, wat elkaar vervolgens weer stimuleert!
    Maar ook tijdens het praten met personen of fysiek contact vind ik dat altijd heel merkbaar.
    Als je goed in je eigen energie zit en ervan bewust bent kun je anderen helpen alleen al door gewoon te ‘zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *