“Bijwerking” DiepZielduiken®: Emigreren naar Zweden

Onlangs heeft Monique (Reyerse) de volledige opleiding DiepZielduiken® afgerond. Een training die ze zelf “Life Changing” noemt. Ze deelt hier hoe ze is gekomen tot het punt dat ze oprecht zegt: “Ik voel, ik weet, ik spreek, ik leef!”

Bewust Zijn

Vijf jaar voor het begin van de healingopleiding is het transformatieproces van mijn leven gestart door een reis naar IJsland. Daar ervoer ik voor het eerst bewust het gewoon ‘Zijn’. Die overweldigende onmetelijke natuur en rust. ZIJN in het moment, in contact staan met de natuur, een oergevoel.

Teruggekomen in Nederland had ik heimwee naar IJsland, naar die intense ervaringen. Ineens klopte mijn leven niet meer zoals het was.

Werkend in de zorg liep ik voor de derde keer vast, burned out. Hulp gezocht, veel gelezen en vooral veel in stilte doorgebracht. Ik wist dat er een andere weg voor mij zou komen.

Ik voelde regelmatig mijn heldere kern. Echter het zwarte gat, geen richting kunnen zien, geen controle, was voor mijn hele systeem verschrikkelijk. Ik verlangde naar leven vanuit de basis, in contact staan met het alles, zoals op IJsland.

Tip van een vriendin

Toen ik werd getipt door een vriendin die zich had opgegeven voor de healingopleiding sprak mij de website meteen aan. Vooral de helderheid en luchtigheid daarin.

Op het moment dat ik contact legde met Hans van den Boomen zat ik in een flinke dip en vroeg me af of ik de afstand van Emmeloord naar Hengelo wel zou kunnen afleggen om deel te nemen.

De eerste drie weekenden heb ik me richting Hengelo moeten praten. Niet dat ik geen zin had om te gaan, maar mijn overprikkelde hoofd maakte dat ik extra op moest letten in het verkeer.

Zijn in een groep met 12 mensen, die allemaal ontwikkelen met hun eigen energie, voelde verwarrend. Mijn keel zat dicht, het voelde verstild in mij. Als iemand het moeilijk had trok ik het aan mij, alsof ik er iets mee moest doen. Ik kreeg er migraine van.

Ruimte voor echt voelen

De tweede dag van het weekend ging altijd beter. De oefeningen kwamen beter binnen, ik kon me meer ontspannen. Als herboren reed ik dan weer naar huis. Ik leerde mijzelf toestaan om er ongegeneerd voor mijzelf te mogen zijn. Er kwam ruimte voor echt voelen, bewustwording.

Controle loslaten

Toch gaf mijn oude systeem het nog niet direct op. Ik kreeg pijn in mijn maagstreek. Het derde chakra speelde op zei Hans. En dat was zo, de controle: je kan toch niet zomaar gaan zitten ontspannen, je moet toch een duidelijke richting hebben? Dat hield enkele weken aan.

Stapje voor stapje kon ik loslaten, beter op mijn gronding zitten, mijn eigen ruimte ervaren. Wat een bevrijding!

In het dagelijks leven merkte ik dat ik er voor mensen kon zijn en daarnaast bij mijzelf te blijven. Dus ook de ander in zijn/haar ruimte te laten.

Magische ervaring

De oefeningen waarin we, naast onze eigen energie en ruimte, die van de ander gingen ‘voelen’ vond ik magisch de eerste keren. Bewust de energie aan de ander teruggeven en mijn eigen energie terughalen, essentieel.

Voor het eerst kon ik ontspannen tussen veel mensen ZIJN. Er was nog geen ruimte genoeg voor veel interactie, maar dat vond ik niet erg.

DiepZielduiken®: Energie ‘zien’ bij de ander

Als ik eenmaal aan iets begin zet ik door. Het vooruitzicht van verdieping, nog meer gecentreerd in het leven staan, dat wilde ik. De readingopleiding DiepZielduiken volgde dus.

Magisch waren nu de ervaringen van de energie ‘zien’ bij de ander. Het overweldigde me vaak, waardoor ik nóg beter bij mijzelf moest leren blijven.

Waar ik eerder dacht dat ik alles om mij heen in de gaten moest houden en daardoor mijzelf kwijt was, kon ik zeggen ‘IK BEN… niet meer en niet minder’.

Mijn hart begon te spreken: in zachtheid naar mijzelf, maar ook in alles wat er gebeurde en voorbij kwam. Ik voel nu vanuit mijn hart direct wat voor mij (goed) is en wat niet. Mijn hartenergie gaat erheen of niet.

Mijn Hartenergie als kompas

Zo werd ik 1,5 jaar geleden naar een plek in ons geliefde Zweden getrokken. Gewoon een advertentie van een huisje dat voorbij kwam op Marktplaats. Een bundel van liefde schoot erheen. Ik wist dat het ons plekje zou worden. En dat werd het!

We hebben het ongezien gekocht in Coronatijd. Een helder weten dat daar iets voor mij gaat komen. Dat ik nu nog niet precies weet wát, maakt me niets uit.

Emigreren naar Zweden

De opleiding heb ik volledig afgerond en ik ben daarna gelijk geëmigreerd. Op dit moment BEN ik in Zweden, ik leer de taal, leg contacten, en ga wat vrijwilligerswerk doen.

Dat er nog wat anders gaat gebeuren staat voor mij vast. Ik ben 63 en tot bloei gekomen, ik voel, ik weet, ik spreek, ik leef!

Toen ik voor de afsluiting van de opleiding naar Hengelo reed, keek ik in gedachten terug. Vanuit mijn hart kwamen de woorden: “Life Changing”.

Monique Reyerse, Råda Hagfors Kommun, Zweden

Wil jij ook een persoonlijke transformatie in je leven realiseren? Dit is de opleiding die Monique heeft doorlopen: DiepZielduiken® basis en vervolgens de CoachOpleiding DiepZielduiken®. Deze opleiding verandert daadwerkelijk je leven én je ZIJN.

Deel dit via:

comments title

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *