Bedrijfsreading

Een onderneming is een dynamisch geheel. Een bundeling van (verschillende) mensen, doelen, wensen en verlangens. In een bedrijfsreading kijk ik naar de gezamenlijke energie, doelen, omgeving, strategieën, enz van de organisatie. Ik stem me af op de energie/wezenlijke informatie van je bedrijf of bedrijfsidee. Voor mij is altijd heel snel helder wat er speelt, wat er belemmert, en wat er mogelijk is.

bedrijfsreading3Ik kijk in een bedrijfsreading naar de driehoek: JIJ, JE BEDRIJF, en OMGEVING. En de uitwisseling van deze driehoek met inspiratie (dromen, mogelijkheden, wijsheid) en aarde (realiteit, materie, aanwezigheid). Zo krijg je in een heel kort tijdsbestek een helder overzicht van wat er wezenlijk speelt in de organisatie, en waar kansen en mogelijkheden liggen. Zowel bij een eenmansbedrijf als bij een grotere onderneming met tientallen tot honderden medewerkers. Wat ook aan bod kan komen:

  • Wat is de energie/sfeer/uitstraling van het bedrijf/organisatie
  • Waarom bepaalde keuzes wèl, of waarom ze juist níet gemaakt worden. En of dit congruent is met wezenlijke doelstellingen.
  • Waarom bepaalde thema’s/patronen telkens weer terugkeren.
  • Wat er wezenlijk nodig is om de gestelde doelen te realiseren.Wat belemmert, “werkt tegen”, en wat kan helpen. Waar zitten knelpunten.
  • Hoe functioneren bepaalde afdeingen op zichzelf, en in relatie tot andere afdelingen.
  • Waar liggen de krachten/kwaliteiten van de organisatie.
  • Bij conflicten: Waar ligt de oorzaak en wat zijn de mogelijke oplossingen.

Weloverwogen beslissingen

bedrijfsreading4Een bedrijfsreading geeft in een heel kort tijdsbestek een diepgaande en heldere visie op de organisatie en de doelstellingen. Doordat je zelf zó verbonden bent met/in de organisatie is het soms moeilijk om helder te krijgen wat de onderliggende patronen zijn. Een reading verheldert veel in weinig tijd. Vaak is er herkenning, danwel erkenning, van de informatie die ik breng. Het geeft vaak bevestiging als je het hoort van een onbevooroordeeld iemand die inhoudelijk niet op de hoogte is van wat er speelt.

Met de informatie/helderheid uit de bedrijfsreading is het vervolgens makkelijker om weloverwogen keuzes/beslissingen te nemen. Dit geldt zowel voor grote organisaties op managementniveau als voor kleine zelfstandigen.

Samenwerking met consultants

Ik werk daarnaast ook samen met enkele topconsultants die bij bepaalde vraagstukken mijn inbreng vragen vanuit Readingniveau. Het ondersteunt hen en bevestigt hen vaak in de informatie die men analytisch al verworven had, of in een “voorgevoel” wat men al had. Ben je zelf consultant/bedrijfsadviseur, en wil je hierover meer informatie of referenties, stuur me dan even een mail.

Een bedrijfsreading duurt anderhalf uur, en je investering is €247,- ex btw. De kosten van een bedrijfsreading zijn aftrekbaar als bedrijfskosten.

Voor het maken van een afspraak kun je me mailen.

Deel dit via:

Gratis 20 minuten sessie

Maak hier je afspraak