Van Doen naar Zijn: “Leven als Jos in Frankrijk”

men“Dat doen wat je wérkelijk wilt!” Dit is de zin die bovenaan aan m’n website prijkt. Mijn streven is dat je vanuit verbinding met je wezenlijke kern dát onderneemt wat klopt voor jóu. En dat is voor ieder uniek mens weer iets anders. Voor Jos was dit het beëindigen van zijn bedrijf, en te gaan “leven als Jos in Frankrijk”. Iets wat hij inmiddels al weer enkele maanden doet. Inspirerend!

van “geven en doen” naar “genieten en zijn”

Jos heb ik in de afgelopen jaren een paar keer een reading mogen geven. Een heel prettig contact, waarbij het ook Jos telkens ging om “wat maakt mij wezenlijk gelukkig?” Moedig wat hij in dit proces allemaal heeft aangekeken en is aangegaan. Met als resultaat een leven in Katharenland in Zuid-Frankrijk. Lees hieronder zijn verhaal.

jos2“Genieten en Zijn in Zuid-Frankrijk is heel wat anders dan Geven en Doen in Nederland! Let me explain. Na een loopbaan van 16 jaar in hulpverlening, onderwijs en P&O heb ik vanaf 1992 een eigen succesvol Bureau voor Training, Coaching en Loopbaanbegeleiding gehad (www.odys.nl). Een jaar of twee geleden merkte ik dat mijn plezier, motivatie en bezieling steeds minder werd. Ik had erg hard gewerkt,veel gegeven en vooral proberen te voldoen aan de verwachtingen die anderen van mijn werk hadden. Van alles geprobeerd om het vuurtje weer op te stoken en er weer zin in te krijgen maar dat liep allemaal op niets uit. In een reading van Hans werd me duidelijk dat ik Jos moest loskoppelen van het bedrijf ODYS. Dat was een belangrijke eye-opener en omslag in mijn proces. Zo ontstond er namelijk meer ruimte voor wat Jos zelf verder wilde met zijn leven (dat voorheen nogal werd gedomineerd door ODYS). Een lastig en emotioneel proces volgde waarin ik uiteindelijk besloten heb na 21 jaar met het bedrijf ODYS te stoppen.”

het oude loslaten. wat nu?

“Een periode van al het oude loslaten en de comfort-zone verlaten was begonnen. Maar daarmee kwam ook de vraag: Wat nu ? Via een reis door het Katharenland in Zuid-Frankrijk in Juli 2012 kwam ik weer meer in contact met mijn hart. Er werd me steeds meer helder, en om een lang verhaal kort te maken: ik besloot na die reis om op 30 maart 2013 naar Zuid-Frankrijk te gaan. Tijd voor een nieuwe avontuur!! Ik heb mijn werk en inkomen losgelaten, mijn huis opgezegd, heel veel spullen weggegeven en/of opgeruimd. Leegte en ruimte gecreerd. In plaats van grote verantwoordelijkheid, behoorlijke verplichtingen, complexe problemen en zwaarte wilde ik lichtheid, luchtigheid, helderheid, eenvoud, praktisch bezig zijn, veel buiten zijn en het liefste in een warm klimaat.”

leven als jos in frankrijk

jos3“NU ben ik inmiddels alweer 3 maanden in het Katharenland en het heeft me al erg veel gebracht. Ik ben mezelf “opnieuw aan het uitvinden“, mezelf aan het herbronnen en ik ontdek kanten aan mezelf die lange tijd verwaarloosd zijn geweest. Ik ben o.a. veel opener naar mensen, oordeel veel minder, lach veel en veel meer , ontvang en geniet ontzettend van alles wat het leven mij hier te bieden heeft: mooie natuur, inspirerende mensen, puur voedsel (recht van het land), een heerlijk klimaat, authentieke dorpsfeesten, oude Katharen burchten, etc. etc. Ik bloei dus weer helemaal op, vooral door te ZIJN i.p.v. te Doen.

Een van de belangrijkste ontdekkingen is wel dat ik heb ervaren dat ik eigenlijk VEEL meer kan betekenen voor mensen door er ‘gewoon’ te ZIJN in plaats van te DOEN (voor mij was dat hard werken en presteren). Hoe ik tezijnertijd de kost weer ga verdienen is nog een groot vraagteken. Ik volg mijn Ziel en vertrouw er helemaal op dat die mij op een pad gaat brengen waar ik weer met veel plezier en bezieling iets kan gaan betekenen voor mensen. Maar nu weer verder met: “ Leven als Jos in Frankrijk “

Jos Arts, Hounoux, juli 2013
www.josarts.nu.

Wil jij (ook) meer ruimte maken voor je-Zelf? Stel me je vraag via mail, en ik zal je aangeven wat ik voor jou kan betekenen.
Hans van den Boomen
Essentiecoaching.nl

Deel dit via:
Direct ontspannen
Meditatie: Direct ontspannen

In deze meditatie ga je direct ontspannen door met aandacht bij je lichaam en je ademhaling te zijn. Ga comfortabel zitten of (nog beter:) liggen, en start de meditatie. Geniet er van! Wil je eens met een live (meditatie)bijeenkomst met mij meedoen? Dat kan online vanuit je thuissituatie, lees hier wanneer we bij elkaar komen. […]

Deel dit via:
Van Shit naar Shine

Lydia had nergens meer zin in en kon niet genieten van het (haar) leven. Ze maakte regelmatig de reis van “het westen” naar de opleiding DiepZielduiken® in “het Oosten”. Inmiddels is haar leven volledig getransformeerd. Mijn geluk was ver te zoeken Van Shit naar Shine, dat is wat er gebeurt als je de opleidingen bij […]

Deel dit via:
“Bijwerking” DiepZielduiken®: Emigreren naar Zweden

Onlangs heeft Monique (Reyerse) de volledige opleiding DiepZielduiken® afgerond. Een training die ze zelf “Life Changing” noemt. Ze deelt hier hoe ze is gekomen tot het punt dat ze oprecht zegt: “Ik voel, ik weet, ik spreek, ik leef!” Bewust Zijn Vijf jaar voor het begin van de healingopleiding is het transformatieproces van mijn leven […]

Deel dit via:
Ontspannen wegdromen naar je droomwereld
Meditatie, ontspannen wegdromen naar je droomwereld

Freedom Talk #13 Kom op een heerlijk ontspannen wijze (weer) in verbinding met je verlangens en in harmonie met jeZelf. Dit is echt een meditatie om even helemaal los te laten en tot rust te komen. Wil je eens met een live (meditatie)bijeenkomst met mij meedoen? Dat kan online vanuit je thuissituatie, lees hier wanneer […]

Deel dit via:
Affirmeren
Creëren door te affirmeren (en wat te doen als het voor jou niet werkt)

Gebruik je affirmaties? Vaak werken ze minder goed, omdat ze tegen je (onbewuste) overtuiging in gaan. Ik geef je in dit artikel een eenvoudige, maar heel effectieve, manier om veel krachtiger te affirmeren, omdat je affirmaties wezenlijk authentiek worden. Wat is affirmeren Affirmeren is een manier om je gedachten en je zelfbeeld (en daarmee je […]

Deel dit via:
Freedom Talk 12 Van piekeren naar peace of mind
Van Piekeren naar Peace Of Mind: Start met deze meditatie

Freedom Talk #12 Bij alle keuzes die je maakt en stappen die je zet kun je vervallen in gepieker. Analyseren en uitstellen. Het is waardevol om werkelijke gemoedsrust te ervaren. Oftewel “Peace Of Mind”. Daarvoor dien je veiligheid te ervaren. In je lijf. In het Hier en Nu. Na een korte uitleg begeleid ik je […]

Deel dit via:
Relaties
Naar Diepgang en Verbinding in je Relatie(s)

Freedom Talk #11 Relaties kunnen je veel vreugde brengen maar ook veel “gedoe”. Een relatie werkt als een spiegel. Je komt de ander tegen, maar juist ook jezelf. Daarmee brengt een relatie je groei en ontwikkeling. In deze Freedom Talk heb ik een gesprek met Marleen Boon – Van der Weij. Relatietherapeute met een jarenlange […]

Deel dit via:
Leef je dromen! Interview met Jade Morssinkhof.

Freedom Talk #10 Jade Morssinkhof is een succesvolle freelance cameravrouw en filmmaker. Slechts 26 jaar oud leeft ze al jaren gedeeld op Bali en Nederland. Als klein kind al wist ze dat ze met succes films zou gaan maken. Een “Innerlijk Weten” zoals ze zelf zegt. Laat je inspireren door haar levensvisie: “Bij twijfel moet […]

Deel dit via:
kerstmeditatie
Kerstmeditatie “Loslaten en Ontspannen”

Heb je behoefte aan werkelijk naar binnen keren en diepe ont-spanning tijdens deze feestdagen? Ik heb speciaal voor deze periode een heerlijk ont-spannende meditatie opgenomen. Doe ‘m wanneer en waar je maar wilt. Na een inleiding van een minuut breng je diepe ont-spanning middels je adem. Innerlijke rust. Vervolgens zet je op een prachtige manier […]

Deel dit via:
Freedom Talk pleasegedrag
Loskomen van pleasegedrag, kiezen voor jezelf.

Freedom Talk #9 Hoeveel doe jij (onbewust) je best om leuk gevonden te worden door anderen? Zorgen dat je gewaardeerd wordt? Zorgen dat je niet wordt afgewezen? Dit is iets wat je als heel klein kind al geleerd hebt. Leef je nu dan nog het leven wat jij werkelijk wilt leven? Ik vertel je wat […]

Deel dit via:
Durf je te geloven in (je) mogelijkheden?

Freedom Talk #8 Je overtuigingen sturen en bepalen voor een groot deel je leven. Geloven in (je) mogelijkheden opent dus werkelijk volop MOGELIJKHEDEN voor je. Of is het zo dat jij (onbewust) vasthoudt aan belemmerende overtuigingen? Word je bewust van je patronen en overtuigingen en kies voor een leven vol mogelijkheden!

Deel dit via:
De belangrijkste stap naar herstel bij burnout

Freedom Talk #7 In deze podcast deel ik wat vaak de belangrijkste reden is voor een burnout, en waar of hoe die ontstaat. Ook geef ik aan waarom het zo moeilijk kan zijn om er weer uit te komen. Vervolgens geef ik aan wat je kunt doen om werkelijk te herstellen van een burnout. Maar […]

Deel dit via:
Starten van je eigen praktijk/bedrijf, wat houdt je tegen?

In de coachtrajecten die ik doe wil ongeveer de helft van de mensen een eigen praktijk of eigen bedrijf starten. De één is daar succesvol in. De ander minder, of niet. In deze blog wil ik je graag wat overwegingen meegeven (vanuit het gezichtspunt van energiewerk) die je helpen om succesvol te zijn. IN WEZEN […]

Deel dit via:
Freedom Talk #6 Herstel van Burnout, Inzicht in je chakra’s

Bij een burnout is vaak je 3e chakra overactief. Verkramping en Controle. Wat wezenlijk nodig is in je herstel is om weer vanuit veiligheid te gaan voelen. Voelen en ervaren in je lijf. En vervolgens ruimte scheppen voor je creativiteit, passie en wérkelijke kracht. Ruimte voor je 2e chakra. Van overleven naar waarachtig leven.

Deel dit via:
Freedom Talk #5 Meditatie aan zee, loslaten en ontspannen

Deze keer heb ik real-time aan het strand een meditatie voor je opgenomen!   Ga lekker ontspannen liggen in het warme zand. Het geluid van de bruisende golven op de achtergrond. Laat los wat je niet meer dient en kom in een heerlijke ontspanning… Hans van den Boomen · FT #5 Meditatie aan zee. Loslaten […]

Deel dit via:
Freedom Talk #4 Werkelijk vrij zijn door het loslaten van spirituele perfectie

Vaak zet je stappen op het pad van spiritualiteit vanuit een verlangen naar wérkelijke vrijheid. Zodra je echter naar spirituele perfectie streeft bereik je het tegenovergestelde: Je vrijheid en leefruimte wordt kleiner! Spiritualiteit gaat juist over vrijheid van ZIJN. Je eigen-wijsheid ruimte geven, je eigen waarheid vinden en die gaan leven. Los van dogma’s. In […]

Deel dit via:
Freedom Talk #3 Het (onbewust) overnemen van energie van anderen

Sacha had al een jaar lang hevige darmklachten waarvoor ze zware medicijnen moest slikken. Tot ze er achter kwam dat ze deze klachten had overgenomen van haar partner. Ze waren niet van haar! Na dit inzicht gebeurden er de meest bijzondere dingen. Tot aan volledige genezing toe. In dit interview vertelt ze hoe dit proces […]

Deel dit via:
Freedom Talk #2 Eigen-Wijsheid versus verwachtingen van anderen

Vaak zijn we veel verwachtingen uit omgeving aan het managen. Tegemoetkomen aan de ander om maar niet afgewezen te worden. In wezen wijzen we dan onszelf af. In hoeverre leef jij je verlangens en Eigen-Wijsheid? In hoeverre wordt jouw leven ingevuld door verwachtingen van anderen? In deze podcast vertel ik je wat er nodig is […]

Deel dit via:
Freedom Talk #1 Omgaan met pieken en dalen. Hoe je (weer) ruimte in je leven claimt.

De zogenaamde pieken en dalen horen bij het leven. Maar hoe ga jij daar mee om? Omarm je de zogenaamde pieken en verzet je je tegen de zogenaamde dalen? Ik vertel je in deze podcast hoe je veel meer kunt ZIJN met wat er is. Door het afwijzen van de dalen geef je je levensruimte […]

Deel dit via:
Gratis online workshop: Leven vanuit je Passie – werkelijk vrij zijn

Aanstaande woensdag 30 mei van 19.00 tot 20.15 uur. Je kunt je HIER gratis aanmelden Een live GRATIS workshop waarin ik je heel concreet uitleg én laat ervaren: ✔ Hoe je (weer) passie én vrijheid in je leven brengt ✔ Wat vaak de grootste belemmering is om je passie te leven ✔ Hoe je vrij wordt van deze […]

Deel dit via:
Van piekeren naar vertrouwen: Van hoofd naar buik

 “Ik voel me op momenten wel rustig, maar ik heb vaak zo’n vol hoofd”. Ken jij dit ook? Dat je niet echt tot rust kunt komen? Dat je makkelijk gaat piekeren? In plaats van overal een oplossing voor te willen bedenken is het juist nodig dat je veel meer veiligheid binnen jezelf gaat ervaren. Los […]

Deel dit via:
Realiseer je verlangen met een Visionboard – Deel 3

In de eerste twee delen over het Visionboard (VB) heb ik verteld wat een VB is, waarvoor je het gebruikt, en hoe je er een maakt. In dit laatste deel vertel ik je hoe je jouw VB effectief kunt gebruiken. Hoe je Visionboard te gebruiken Door het maken van je eigen VB heb je in […]

Deel dit via:
Realiseer je verlangen met een Visionboard – Deel 2

In deel 1 van deze serie heb ik verteld wat een visionboard (VB) is, en waarvoor je het kunt gebruiken. In dit artikel geef ik een handleiding hoe je een voor jóu kloppend VB kunt maken. Hierbij haal ik graag Vincent van Goch aan: “Ik droom mijn beeld, dan schilder ik mijn droom.” Hoe je een visionboard […]

Deel dit via:
Realiseer je verlangen met een Visionboard – Deel 1

Korte tijd geleden heb ik besloten weer eens een visionboard te maken voor mezelf. Ik gebruik het ook vaak in de coachtrajecten binnen Essentiecoaching. Maar waarom doe ik het zelf niet meer? Daarom maar weer eens een grote kartonnen plaat gesneden en daarop allemaal afbeeldingen geplaatst waar ik iets mee heb, die me “raken”. Wat […]

Deel dit via:
Energie uitwisselen; een meditatie

Onlangs gaf ik een online webinar waarin ik de oefening van “Energie Uitwisselen” besprak. Hierover kreeg ik veel vragen. Reden genoeg dus om deze oefening verder uit te leggen en toe te lichten. Deze oefening heeft niets te maken met “banden/koorden verbreken” of iets dergelijks. Ik werk in deze oefening vanuit wederzijds respect en we forceren […]

Deel dit via:
Geluidshealing

Ik heb een geluidsmeditatie voor je opgenomen die diepe ontspanning brengt. Een aangepaste versie van dag 11 uit de online meditaties. Een persoonlijke favoriet van me die we ook in de Healingtraining Helder BewustZijn doen. Juist door de eenvoud en de krachtige uitwerking. Ga lekker liggen, liefst met hoofdtelefoon op, en zorg dat je niet […]

Deel dit via:
Thuiskomen zomerweek
“De zon klaart op in mij en hoe!”

Kariene is een enthousiaste deelnemer aan de Healingopleiding. Ze beschrijft hier treffend haar “Briljante Ontdekkingen”. Genezen van: “Dieanderiszointeressant daarduikikinendaarwilikallesvanweten endanwilikdieookmeteen vanzijnproblemenafhelpeneritus” Vanmorgenvroeg  reed ik vanuit Brabant naar ’t oosten, de zon tegemoet. Op weg naar mijn uit de hand gelopen cursus intuïtieve ontwikkeling bij EssentieCoaching – Hans van den Boomen. Het vervolg, dat healing heet is over […]

Deel dit via:
“Ik ben duidelijker in wat ik vind en wil”

De drang om weer iets te gaan doen voor mijn verdere persoonlijke ontwikkeling en groei was al een hele poos aanwezig, maar een stevige, al vele jaren durende mantelzorgtaak maakte dat ik er niet aan toe kwam hierin concrete stappen te ondernemen. Op een zekere dag kreeg ik ‘’toevallig’’(?) informatie over opleidingen bij Essentiecoaching in Hengelo […]

Deel dit via:
Hoe groot is je aura
Hoe groot is je aura?

Je aura is een dynamisch energieveld wat je “uitstraling” weergeeft, en wat veel informatie in zich draagt. Voor sommige mensen een mystiek of vaag begrip. Maar iedereen heeft het wel eens over “de uitstraling” van een persoon. Je hebt het dan dus over de aura. Het is je energieveld, de ruimte om je heen. Het is […]

Deel dit via:
Aarden of gronden. Wat is dat en wat heb je er aan?

Ken je het dat je in een drukke omgeving met veel indrukken of afleiding bent geweest, en moeite hebt om het los te laten? Je gaat er dan energetisch mee aan de haal en het voelt alsof je op de automatische piloot je dingen doet. Wat je dan heel goed kan helpen is dat je […]

Deel dit via:
“Als ik nu maar eens wist wat ik écht wil!”

Dit is iets wat ik regelmatig hoor tijdens (loopbaan)coaching. Iemand wil iets anders, maar weet niet wát. In ieder geval dat hij/zij niet verder wil met hetgeen men nu doet. Men heeft graag het gouden idee, wat innerlijke rust geeft, en waarmee alles weer helemaal duidelijk is. “Als ik nu eerst maar eens zou weten […]

Deel dit via:
“Na zo’n meditatie voel ik me weer opgeladen”

Carla is deelnemer aan het Online Meditatieprogramma. Hier deelt ze haar ervaring. Sinds 1991 ben ik bekend met persoonlijke ontwikkeling onder andere middels healing en reading. Wanneer je een aantal jaren allerlei opleidingen en workshops hebt gevolgd, weet je dat je persoonlijke ontwikkeling nooit stopt, ook al heb je een aantal opleidingen rondom dit thema afgerond. […]

Deel dit via:
Ervaringen in de Chakra Healing Challenge

Van 7 tot en met 25 juni was de Chakra Healing Challenge 2015. Een inspirerende reis langs (de thema’s van) je Chakra’s. Dank voor al jullie reacties! Heel mooi om te lezen hoe het bij eenieder weer een persoonlijke uitwerking had. Hieronder deel ik wat reacties uit mails die ik heb gekregen (de namen heb […]

Deel dit via:
Trouw zijn aan je-Zelf binnen groepen

Ervaar je dat je werkelijk vrij bent? Leef jij naar de overtuigingen van anderen en omgeving, of naar de overtuigingen van je ZELF? Een ieder van ons leeft met (onbewuste) overtuigingen. Deze geven ons zekerheid en houvast. Maar wat nu als deze overtuigingen niet (meer) wezenlijk kloppen voor jou? Vervang jij ze dan door meer […]

Deel dit via:
Ga voor je verlangen en ervaar wat je wèrkelijk wilt.

Heb jij een verlangen? “Eigenlijk zou ik nog heel graag (eens)….(vul zelf maar in)”. En kom je er nooit aan toe? Hoe zou het zijn om dat verlangen werkelijk te onderzoeken? Oftewel: Het “gewoon gaan doen”? Door hier voor te kiezen en hierin de eerste stappen te zetten, kan er al veel in beweging komen. […]

Deel dit via:
Oefening: Meditatie in beweging

Om te mediteren hoef je niet stil te zitten op een stoel of matje. Heb je bijvoorbeeld wel eens in stilte en vanuit bewuste aandacht gewandeld? Hierbij een aangename oefening voor tijdens het wandelen. Waar ben je met je aandacht? Haal een paar keer diep adem naar je buik en begin met lopen. Voel je […]

Deel dit via:

Gratis 20 minuten sessie

Maak hier je afspraak