Opleiding Reading

K
In deze diepgaande opleiding leer je om steeds meer helder waar te nemen; je leert Readen. Je gaat “kijken en zien” vanuit een groter overzicht. Je neemt je eigen weten nog meer in eigendom, en je ruimt op en heelt wat inhaakt op je eigen processen.
Deze opleiding is voor mensen die bereid zijn zichzelf op een diep niveau aan te kijken, om van hieruit zichzelf en de ander te helen, en vervolgens vanuit helderheid hun leven vorm te geven. Je leven zal daadwerkelijk veranderen. Zo ook je kijk op de (je) wereld.

Autonomie en helder waarnemen

In de Readingopleiding zet je krachtig verdiepende stappen in bewustzijn. Je gaat steeds meer de onderliggende patronen zien. Bij anderen en bij jezelf. En je gaat dit steeds meer aankijken vanuit neutraliteit. De huidige deelnemers ervaren het allen als een veel meer gecentreerd aanwezig zijn in hun persoonlijk leven. Eigen patronen doorzien, er een hallo aan geven en helen. Stap voor stap.

Je leert in dit traject te werken vanuit autonomie, helder waarnemen, en authentiek aanwezig zijn. Je leert te lezen/Readen zónder oordeel. (H)erkennen van de energetische wisselwerking tussen jou en je Coachee, en hoe je hierin je eigen ruimte helder houdt. Je leert deze Readings te doen op veel verschillende thema’s en levensgebieden.

Werkwijze

Reading door studentenWe doen diverse ervaringsoefeningen, meditaties en visualisaties. En tegelijkertijd ga je veel Readings uitwisselen met je medecursisten. Geleidelijk ga je tijdens de bijeenkomsten ook steeds vaker mensen van buiten de opleiding Readings geven. Je krijgt opdrachten en oefeningen, die je steeds meer terugbrengen naar jóuw essentie en kwaliteiten als mens en als Reader/Coach.

Je hebt bij aanvang enkele cursusdagen voor de nieuwe groep. Daarna stroom je in bij de bestaande Readinggroep. Dit geeft een prachtige dynamiek die je leerproces versnelt. Als de bestaande groep afrondt ga jij door met de overige lessen en stroomt er weer een nieuwe groep in. Zo blijft het een dynamisch en lerend geheel waarin ruimte is voor ieders groei en ontwikkeling.

Onderwerpen

Wat onderwerpen en thema’s die je leert lezen en bewust waarnemen zijn onder andere: Veiligheid, Verlangens, Competitie, Zelfbeeld, Communicatie, Autonomie, Aarding, Levensloop, Dromen, Afwijzing, Zichtbaarheid, Verbinding met hoger zelf, Relatie met omgeving, Familie-energie, Relaties, Incarneren, Vorig levens energie, Gezondheid, Werk-/loopbaan, Man-Vrouw-energie, enz, enz.

Alles met als doel jezelf (én de ander) een steeds groter hallo te kunnen geven vanuit dat wat er is. En te gaan zien en ervaren dat je vanuit bewustzijn creëert.

Intuïtief Coachen betekent voor mij: Werkelijk aanwezig zijn, en blijvend een heldere visie kunnen houden, waarmee vervolgens je coachee zijn/haar voordeel kan doen.

Het is nodig dat je vóór deze Readingopleiding de Healingopleiding hebt afgerond, óf dat je elders al een opleiding hebt gedaan die hiermee vergelijkbaar is. Overleg even met me als je twijfelt.

Reading 1 en Reading 2

De Readingopleiding bestaat uit 2 delen die je afzonderlijk kunt volgen. Reading 1 is een jaar waarin je bijzonder veel leert over jezelf. In Reading 2 ga je verder verdiepen en wordt je nog “steviger” in het readen. Na jaar 2 kun je het ook beroepsmatig inzetten en wordt je vermeld op mijn website als afgestudeerd Reader.

De eerste twee weekenden leer je wat readen is, enkele basisoefeningen en technieken, en je oefent al met elkaar. Na het tweede weekend ga je in een deel van de weekenden (en op vrijdagen en evt woensdagen) readings doen voor cursisten en externen. Ook hier weer is het een kwestie van veel oefenen en ervaren en geleidelijk in vertrouwen komen. Ik begeleid je hierin en geef je feedback. Je doet deze readings vanuit een “rijtje”. Je zit met twee (of drie) naast elkaar om te blijven checken in kleur, energie, en in wat er gebeurt. We bespreken dit telkens na en doen ook vaak een korte les/oefening die behandelt wat er in de readings aan bod kwam. Dit is altijd passend.

Ná de eerste weekenden stroom je in bij de bestaande Readinggroep zodat er nog meer dynamiek ontstaat tijdens de readings. Erg leerzaam en wederzijds inspirerend.

Je krijgt zowel in Reading 1 als in Reading 2 tweemaal een check (van een collega) gedurende dit programma. Dit geeft je helderheid over je voortgang en mogelijke vervolgontwikkeling.

Het is een prachtig en intensief ontwikkeltraject. Wat door veel mensen als bijzonder transformerend en helend wordt ervaren. Dit proces verandert daadwerkelijk je leven.

Inhoud

Je start in Reading 1 met het aanleren en eigen maken van de basistechnieken van Reading. De eerste maanden lees je als side vooral de overzichtsthema’s en leer je hoe je dit zorgvuldig kunt duiden. Dit noemen we een “roosreading”. Hierin krijg je informatie over hoe iemand in het leven staat, levensloop, kinderen, zichtbaarheid, verbinding met Essentie en hoger zelf, relatie tot familie, omgeving, werk enz. Volgende stap is het lezen en duiden van auralagen. En vervolgens ga je de verdieping in met het lezen van de chakra’s.

Zodra je dit vaker geoefend hebt breng ik extra thema’s in. Je kunt hierbij denken aan Familie-energie (het lezen van familie, ouders, broers zussen), Relevante vorige levens, Transparantie, Werk en loopbaan, Energie van organisaties/bedrijven, enz.

Tijdens dit proces leer je ook steeds meer transparant en neutraal te duiden waar mogelijke oplossingen liggen voor je Readee. Dus niet enkel waarnemen van hoe het is (ontstaan), maar ook wat voor deze specifieke Readee oplossingen en mogelijkheden zijn.

Aantal bijeenkomsten

Reading 1 bestaat uit 12 Instructielessen (op vrijdag en bij aanvang ook op zaterdagochtend) en minimaal 25 dagdelen readinglessen (deze kun je naar keuze volgen op woensdagmiddag en/of -avond, vrijdagmiddag en/of zaterdagochtend). Gemiddeld heb je één keer per maand anderhalve dag (vrijdag en zaterdagochtend) en één keer een hele dag (middag en vroege avond). Er zijn voor de readings meer data gepland dan voor het behalen van je bewijs van deelname of certificaat nodig is. Daarmee kun je dus zelf wat schuiven en kiezen wat voor jou handig is.
Reading 2 bestaat uit 10 instructielessen en minimaal 25 dagdelen readinglessen

Je dient voor het afronden van Reading 1 minimaal 25 readings in één kalenderjaar te doen, zowel tijdens de lesweekenden als op extra dagen. Je dient voor het afronden van Reading 2 minimaal 50 readings over twee kalenderjaar te doen. Juist tijdens de readings doe je veel verdiepende ervaring op. Na iedere reading doen we ook altijd een stuk verdiepende les. Indien je verder weg woont kun je twee readings op één dag doen (middag én avond) waardoor je minder vaak hoeft te reizen.

Daarnaast mag je als deelnemer van Reading 2 ook assisteren gedurende 6 dagen van de Healingopleiding. Je kunt ook nog extra ervaring opdoen door readings te doen bij de open dagen en de verdiepingsdagen.

Om de volledige opleiding af te sluiten met een certificaat dien je minimaal 50 readings op externen gedaan te hebben. In de praktijk betekent dit dat je in zo’n anderhalf tot twee jaar deze opleiding doorloopt.

Data

De opleiding in 2017 zit vol. Eerstvolgende startdata zijn:

Aanvang Reading 1 is het weekend van 9 en 10 maart 2018.
Aanvang Reading 2 is 11 mei 2018.

Bewijs van deelname of Certificaat

Na afloop van Reading 1 krijg je een bewijs van deelname, mits je minimaal hebt deelgenomen aan 80% van de lesweekenden en 25 of meer Readings op externen gedaan hebt (woensdagen, vrijdagen en tijdens de weekenden). Dit houden we samen bij.

Na afloop van Jaar 2 krijg je een certificaat, mits je minimaal hebt deelgenomen aan 80% van de lesweekenden en 50 of meer Readings op externen gedaan hebt (1e en 2e jaar in totaal). Dit houden we samen bij.

Investering

Reading 1: Eenmalig €500,- en 8 maandtermijnen van €250,-.
Betaal je in één keer dan ontvang je €100,- korting (betaal je ook gelijk voor Reading 2 dan krijg je €250,- korting).

Reading 2: 8 maandtermijnen van €250,-.
Betaal je in één keer dan ontvang je €100,- korting.

Zakelijk of bij vergoeding door werkgever komt hier nog 21% BTW bij. Opleidingskosten kun je aftrekken van de belasting (informeer voor exacte wet- en regelgeving bij je adviseur en/of belastingdienst).

Aanmelden

Via deze link of mail/telefoon.
Als je mee wilt doen laat het me dan zo snel mogelijk weten. Voor ons prettig in verband met de planning en groepsgrootte.

Ik hoop je zo duidelijkheid verschaft te hebben wat er mogelijk is. Indien je nog vragen hebt hoor ik het graag!

Hans van den Boomen

EssentieCoaching.nl

Deel dit via:

Ontvang een Reading van studenten

Nu direct afspreken