Man gezocht voor hulp bij het kopen van een auto?

Wat het kopen van een auto en een spiritueel proces met elkaar van doen hebben

Help! Ik moet een auto kopen. Ik ratel in m’n hoofd: “Welke mannen ken ik, wie heeft er tijd, wie durf ik dat te vragen? Is het wel echt nodig…. laat ik nog maar even wachten, want…….of toch maar niet, ja maar, wat als….. hé domme nitwit je moet natuurlijk wel echt een man mee hebben als je een auto gaat kopen! Een man kan dat namelijk veel beter dan jij. Sterker nog:  jij kan dat gewoon niet zelf.” Wist ik. Dacht ik…

Tot de laatste keer. Voor het eerst heb ik in mijn eentje een auto gekocht. En geen moment heb ik getwijfeld of gedacht dat ik een man, of überhaupt iemand anders, moest vragen om met mij mee te kijken. Want eerlijk, wat weet hij of zij nou ècht beter dan ik, ik heb namelijk geen vrienden in de autobranche.

Tot dan dichtte ik anderen altijd veel meer kwaliteiten toe dan mezelf. Dat deed ik eigenlijk op elk vlak, iedereen was altijd slimmer, helderder, leuker en beter dan ik. Maar inmiddels is dat anders!

Zoals bij de aanschaf van m’n nieuwe auto. Ik heb volledig vertrouwd op mijn eigen wijsheid en intuïtie. Wat gaaf, wat een vrijheid en wat een innerlijke kracht!

What has changed? Me! Ik, van binnen!

Het proces wat ik de afgelopen jaren heb doorlopen (mede door alle trainingen binnen EssentieCoaching te doen) heeft me veranderd van een onzekere vrouw die ‘alle’ bevestiging in de buitenwereld zoekt naar een zelfverzekerde, zelfbewuste vrouw die vertrouwt op haar eigen wijsheid, intuïtie en innerlijke kracht. Die het zoekt en vindt in haarzelf.

Vrijheid om te kiezen

Is het dan nu een doel om een auto alleen te kopen, of breder, alles alleen te doen? Misschien, dat mag je voor jezelf bepalen.

Voor mij geldt dat daar waar anderen meer kennis, kunde of ervaring hebben er niks mis is met hulp vragen. En het heerlijk en fijn is om dingen samen te doen, maar het nog veel fijner is als ik dat vanuit vrijheid kan doen.

Dat ik kan kiezen om het samen te doen maar ook kan en durf te kiezen om het alleen te doen, dat ik durf te vertrouwen op mijn eigen wijsheid en intuïtie, op m’n eigen innerlijke kracht.

Oftewel dat ik echt autonomie durft te nemen voor en in mijn leven. Hierin is deze auto natuurlijk een symbool. Het staat symbool voor het nemen van die autonomie in mijn leven. En ik kan je vertellen dat de vrijheid en innerlijke kracht die dat geeft echt heerlijk is!

Auto-nomie en veiligheid

Maar die autonomie, vrijheid en innerlijke kracht kunnen niet zonder dat ik me veilig voel bij mezelf en in m’n leven. Als ik me niet veilig voel, heb ik controle nodig om de zaken in de hand te houden, overzicht te houden. Ik ga zogezegd in m’n hoofd zitten en dingen bedenken, ik zoek (zocht!) dan de veiligheid in m’n hoofd, m’n denken, m’n ratio met vaak veel vragen, malen en piekeren tot gevolg.

Hierdoor durf(de) ik niet of minder te vertrouwen op mijn intuïtie en eigen wijsheid. Door me bewust te worden van onder andere deze dynamieken en thema’s heb ik heel veel in mezelf vrij kunnen maken waardoor ik nu op een heel ander punt in m’n leven sta!

Zelf ervaren?

Wil jij zicht op hoe deze en andere dynamieken bij jou spelen? In welke mate jij autonomie neemt in je leven? In hoeverre je vrij bent dan wel je laat bepalen door je omgeving? In welke mate je durft te vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie? En legio andere vragen, thema’s en dynamieken?

Kom ons dan eens ont-moeten op een inspiratiedag “Thuiskomen bij jeZelf” (zaterdag 30 juni is de volgende). Je gaat dan gelijk ervaren hoe jij meer in contact en verbinding kunt zijn met jóuw eigen wijsheid. Zodat je veel meer vanuit vrijheid jouw leven leeft en vormgeeft.

Marina Frensel
Trainer EssentieCoaching.nl

Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *